„Книгата на изгубените имена“ на Кристин Хармел е роман за дълга

...
„Книгата на изгубените имена“ на Кристин Хармел е роман за дълга
Коментари Харесай

Книга на изгубените имена

„Книгата на изгубените имена“ на Кристин Хармел е разказ за дълга и любовта, за смелостта и саможертвата, за фамилията и идентичността. Това е история, въодушевена от действителни събития от Втората международна война, когато стотици фалшификатори рискуват живота си, с цел да поддържат мрежите на Съпротивата. 

„В книгата гледната точка е на френската опозиция и на фалшификаторите на документи, които са работили за спасяването на евреи. Това е била голяма мрежа от сътрудници, които са рискували живота си и са проявявали досетливост, с цел да спасят доста хора. Това е една завладяваща приключенска история със мощни герои, облиците са основани на действителни персони, за които се знае малко“. Това показа в предаването „12+3“ Димитър Николов, виновен редактор. 

Ева Траубе не съумява да отбрани татко си, когато нацистите идват за него. Но скоро ще открие, че има мощ, гений и храброст да пази други, да води битка и да рискува живота си в името на справедливостта. След като германците водят баща ѝ, Ева и майка ѝ са принудени да избягат от Париж с подправени документи, които тя сама е изготвила. Намират леговище в малко планинско градче, където Съпротивата е построила голяма мрежа от сътрудници. Там Ева открива своето място, своя гений, а дружно с тях – и същинската обич. Тя е изключително умел фалшификатор и с нейната помощ хиляди еврейски деца могат да преминат с нови имена границата с Швейцария и да се спасят от Холокоста и войната. 

Ще успее ли обаче самата Ева да резервира себе си и своята еднаквост? Каква цена ще би трябвало да заплати и ще успее ли да избави хората, които я обичат? Възможна ли е въобще любовта в един свят на свирепост и непрекъснат боязън?

Интервюто с Димитър Николов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР